Nieuws

Petitie de Brug

24.06.2015
Nieuws

Het BKG initieert ‘Petitie de Brug’

Het BKG is een petitie gestart tegen de belemmerende verkeerssituatie in het traject Boxmeer – Eindhoven (N272) voor de Beekse Brug en bij de rotonde waarbij de N272 en N279 elkaar kruisen. Als werknaam voor deze petitie is gekozen voor ‘Petitie de Brug’ omdat de Beekse brug in dit traject het meest symbolisch is.

Aanleiding

Het nieuw aangetreden Provinciebestuur van onze provincie Noord-Brabant heeft in haar Bestuursakkoord 2015-2019 er voor gekozen de eerdere plannen m.b.t. de zogenoemde ‘Ruit’ niet uit te voeren maar daarvoor in de plaats op diverse plekken in de provincie verbeteringen in de infrastructuur uit te voeren.

Wij pleiten er voor dat het infrastructurele knelpunt voor de Beekse brug bij Beek en Donk, waardoor lange files in beide richtingen ontstaan door een geopende brug en slecht werkende verkeerslichtinstallaties en de slecht doorlopende rotonde (rotonde tussen N272 en N279) in deze collegeperiode zal worden opgelost. Dit knelpunt willen wij plaatsen in relatie tot de andere knelpunten binnen onze subregio Gemert-Bakel, Helmond en Laarbeek.

De Petitie

De petitie is te ondertekenen vanaf 25-06-2015 om 10.00 op www.petitiedebrug.nl, ook is nieuws rondom de petitie te volgen op de Facebookpagina van de petitie.

 

Namens het BKG-bestuur hopen wij op een hoge respons!

Plaats een reactie