Nieuws

Opbrengst zomerborrel gedoneerd aan NCFS

25.07.2016
Nieuws

15 juli jongstleden stond de jaarlijkse zomerborrel weer op het programma. Ook deze editie van de borrel was wederom (mede met dankzij het mooie weer) een succes.

Jaarlijks kiezen wij ook een goed doel uit om de opbrengst (€2350,-) van de zomerborrel aan te doneren. Dit jaar was het goede doel de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).
Er is gekozen voor dit doel omdat een van onze leden de directe gevolgen van deze ziekte helaas mag ervaren. Tijdens de avond vertelde Mark Bankers namelijk welke gevolgen deze ziekte heeft voor zijn zoontje Thijm.

Wat is Cystic Fibrosis?

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren (bron www.ncfs.nl).

We hopen dat we met deze donatie kunnen bijdragen aan onderzoek naar deze ziekte.

IMG_2887
BKG Cheque

Plaats een reactie