Nieuws

Ledenvergadering 11-2-14: Oude drukpersen en jonge ondernemers

08.03.2014
Nieuws

Het was weer druk, leerzaam en gezellig, vorige week bij de algemene ledenvergadering van het BKG. Er waren opnieuw enkele jonge ondernemers die zich als nieuw lid hadden aangemeld en de kans kregen om zich voor te stellen. De heren van P&P groenprojecten verhaalden over hun passie voor tuinen en ook William van Helvoirt van Rijschool Kuijpers vertelde over de perikelen rondom het behalen van het roze papiertje.

‘Ondernemers-ambtenaar’ de heer Wiel Verhaegh van de gemeente was te gast en vertelde over zijn werk. Zijn hoofdtaak was de werkgelegenheid stimuleren en hij wilde graag de werkgevers van Gemert-Bakel ontzorgen. “We hebben alle ondersteuning van de gemeente ook nodig,” reageerde BKG-voorzitter Ben Claaszen. “Als u kunt zorgen voor een goed ondernemersklimaat, dan komt het helemaal goed.”

Vervolgens kregen gastheer Weemen en Jaap Vos van Drukkerij Vos de kans iets over het bedrijf te vertellen en over de overname van Weemen, die enige tijd geleden is geschied. Daarna konden de leden met een biertje of wijntje in de hand een kijkje nemen in de drukkerij. Vooral de drie prachtige zwarte ‘Heidelberg’-stansmachines, die –ruim vijftig jaar oud- nog steeds deel uit maken van het machinepark, kregen veel bekijks (foto). “Dat zijn zulke sterke machines, die draaien altijd…! Elke drukkerij heeft er nog wel een paar staan, omdat ze zo betrouwbaar zijn,” vertelde een medewerker van het bedrijf. Als mooie afsluiter van een geslaagd bedrijfsbezoek was er voor elke bezoeker een goody-bag.

 

Plaats een reactie